• Altijd de laatste mode- & lifestyletrends Altijd de laatste mode- & lifestyletrends
  • Topkwaliteit voor de beste prijs Topkwaliteit voor de beste prijs
  • Gratis verzending & retour** Gratis verzending & retour** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
  • NL

Welke kleuren passen bij elkaar?


Zeg me welke kleur je draagt ​​en ik vertel je wie je bent! Goed gecombineerd is half gestyled en met de juiste kleur breng je niet alleen je look op trendcurve, maar onderstreep je ook je type. Met onze stijlgids laat je karakter in de toekomst modebewust zien. Leer hoe je kleuren correct combineert en welke kleur het beste bij je past. Zeg het met kleur!


Welke kleuren passen bij elkaar?


Kleuren combineren – kleurcontrast, gradaties en harmonische kleuren

Lang leve de kleuren! Mode en kleuren gaan samen zoals peper en zout, zon en strand of naald en draad. Maar hoe lang gaan we meestal voor de kledingkast staan ​​en denken we na over: Welke kleuren passen bij elkaar? Uitgebreid nadenken wordt meestal gevolgd door verbijstering of de greep van de klassieke outfit in zwart of grijs. De kunst van kleurencombinaties hoeft alleen maar geleerd te worden, anders zal je outfit meer op carnaval lijken dan op high fashion. Diegenen die vroeger goed hebben opgelet tijdens de kunstles op school hebben een duidelijk voordeel, omdat ze waarschijnlijk vertrouwde termen zullen vinden, zoals primaire en secundaire kleuren . Dat zijn namelijk belangrijke begrippen ​​als het gaat om de juiste kleurencombinatie voor kleding . Rood, blauw en geel zijn de zogenaamde primaire kleuren waaruit het secundaire oranje, violet en groen ontstaat. Alle kleuren vormen samen de harmonische kleurencirkel, die in totaal twaalf kleurgradaties bevat. Hij helpt je te herkennen welke kleuren harmoniseren en welke "vloeken", d.w.z. helemaal niet bij elkaar passen.


Hoe werkt de kleurencirkel?

Hoe werkt de kleurencirkel?

De logica is heel simpel: tegengestelde tonenzijn complementaire kleuren. Ze zien er bijzonder harmonieus uit. Bijvoorbeeld, het combineren van een blauwe jeans en een oranje T-shirt is niet alleen supercomfortabel, het ziet er ook erg goed uit. Net zo mooi zijn tonen uit dezelfde kleurenfamilie . Een sterk marineblauw past dus prachtig bij een licht pastelblauw.Er zijn ook zogenaamde contrasterende kleuren. Ze liggen precies drie kleuren uit elkaar in het kleurenwiel. Een klassiek voorbeeld is rood en blauw. Contrasterende kleuren zijn perfect voor liefhebbers van colorblocking. Maar let op : niet alle contrasterende kleuren gaan goed samen!

Colour-Match – geslaagde kleurencombinaties voor jouw kleding

Van grijze muis tot regenboogd: er zijn zoveel manieren om kleuren op een modieuze manier te combineren . Geel en rood? Groen en blauw? Of liever zwart en wit? We vertellen je welke kleuren goed bij elkaar passen .


Welke kleur past bij groen?

Welke kleur past bij groen?

Kiezen om de kleur groen te gebruiken, is een liefdesverklaring aan de natuur en weerspiegelt onze behoefte om er nauwer verbonden mee te zijn. De nuances variëren van fris mintgroen over een sterk grasgroen tot donkerder tonen in olijfolie. Deze natuurlijke kleur gaat heel goed samen met warme tonen , tussen geel en rood. De absolute knaller is een combinatie met wit. Zo creëer je een frisse uitstraling die voor instant goed humeur zorgt.


Welke kleur past bij bruin?

Welke kleur past bij bruin?

Met deze vraag ben je allesbehalve alleen op de wereld. In 2014 stond ze op de tiende plaats in de lijst van meest gestelde modevragen via Google. Daarnaast is bruin, de kleur van veiliheid en geborgenheid, de meestverkochte kleur in onlinewinkels zoals Lesara. Hoe wordt hij correct gecombineerd? Bruine kleding is niet zo gemakkelijk in trendy combinaties, tenzij je je houdt aan onze gouden regel: aardetinten zoals beige, olijf of terracotta komen overeen met de kleur bruin. Iets opvallender, maar net zo goed mogelijk, zijn combinaties met geel, oranje en rood.


Welke kleur past bij blauw?

Welke kleur past bij blauw?

Blauw is een standaardkleur in elke kledingkast. De kleur wekt in ons het verlangen naar de zee en maritieme lichtheid. De frisse koelte kan worden aangevuld met warme kleuren zoals rood of oranje . Als je minder geïnteresseerd bent in contrast, kies dan voor lichte tinten zoals beige of crème.

Welke kleur past bij rood?

Welke kleur past bij rood?

Rood staat bekend als de kleur van liefde en passie. Andere blikvangers heeft je outfit meestal niet nodig als je hebt gekozen voor een kledingstuk of accessoire in deze prachtige kleur. Je kan rood net zo goed met zachte groene of zwaardere aardetinten combineren als met een licht pastelgeel . Rood wordt ook vaak gedragen met donkere tinten zoals zwart of donkerblauw. Probeer het uit!


Welke kleur past bij paars?

Welke kleur past bij paars?

Mystiek, majestueus, elegant- dit is de beste manier om paars te beschrijven. Als combinatiepartner zijn volgens bovenstaand kleurenwiel gele en oranje tinten perfect geschikt. Maar ook olijfgroen gaat prachtig samen met paars. Om echter de charme van het mysterie te vergroten, kies je het best voor grijs of zwart. Voor een frisse look kan je met wit combineren.

Welke kleur past bij oranje?

Welke kleur past bij oranje?

Oranje is een aantrekkelijke kleur waar je erg snel verliefd op wordt. Hij staat voor plezier , maar ook voor gezelligheid en dus voor levensvreugde . Zelfs als combinatiepartner is deze kleur buitengewoon dankbaar. Extravagante outfits worden gecreëerd door de combinatie van gedempte tinten groen en felle rode of gele kleuren. Aan de andere kant is het rustiger met tonen uit het segment blauw en violet, omdat het spel van kleuren een mooi contrast vormt.

Welke kleur past bij geel?

Welke kleur past bij geel?

Geel, de kleur van de zon en het licht, is een echte allrounder . Van sterk citroengeel over mosterdgeel tot lichte pasteltinten - de talrijke schakeringen bieden voldoende combinatiemogelijkheden. Omdat de kleur onmiddellijk doet denken aan de zon, ziet hij er fantastisch uit in combinatie met groentonen. Een mix van tone-on-tone is ook mogelijk. Opvallen doe je met sterk contrasterende kleuren zoals blauw of paars. Hetzelfde geldt voor wit.

Natuurlijk zijn er nogal wat meer kleuren en mogelijke combinaties. Welke kleur past bij bijvoorbeeld turquoise en beige? (Beide passen uitstekend bij wit of bij pasteltinten in blauw of groen.) Bij elke kleurencombinatie is er echter altijd één regel: volg je intuïtie en doe waar je je het prettigst bij voelt!


De kleur van het jaar 2018 is… ultraviolet!


Het wereldberoemde kleurbedrijf Pantone bekroont jaarlijks de trendkleur van het jaar en dit jaar heeft ultraviolet deze titel in ontvangst genomen. Wist je dat de op blauw gebaseerde tint originaliteit en visionair denken tot uitdrukking brengt? Bovendien heeft hij iets mystieks , omdat hij de associatie met de nacht oproept. Maar ultraviolet is ook de kleur van ontspanning , wat een mooi contrast vormt met het hectische leven van alledag. Met welke must haves je de kleur kunt integreren in je dagelijkse look, laat onze galerij je zien!

En wat dacht je van deze schoonheden?

6 tips tegen kleurenflaters

Wees dapper en beken kleur! Opdat je niet verloren loopt in de wondere wereld van de kleuren, hebben we hier zeven gouden regels voor je:

6 tips tegen kleurenflaters
  1. Kleurencirkel: Begrijp je het kleurenwiel, dan beheers je de kunst van kleurencombinaties.
  2. Hou rekening met je huidkleur bij de keuze van je kleding.
  3. Wissel lichte en donkere kleuren af: zo creëer je contrast, en contrast is spannend!
  4. Tone-in-tone: verschillende schakeringen van dezelfde kleur passen altijd bij elkaar.
  5. Maximaal drie kleuren: maak het niet te bont!
  6. Zwart, grijs, wit: deze kleuren zien er met elke kleur goed uit.
* De doorgestreepte prijs is de aanbevolen verkoopprijs.
** Vanaf € 50,00 bestelwaarde
1 Verkoopprijs van style-discount.com/de.